• 0
    Cart

Infrarood

Ontspant vastzittende spieren

Elk levend organisme is afhankelijk van zonlicht. Echter, 40% van de UV straling van het zonlicht is schadelijk voor onze gezondheid. De overige 60% van het zonlicht is goed voor de mens, bestaande uit infraroodstraling. Onze infrarood cabines maken gebruik van deze “goede” straling om zodoende de bloedsomloop en overige functies in het lichaam te verbeteren.

Infrarood sauna therapie wordt steeds populairder en is inmiddels geaccepteerd bij medici omdat in verschillende onafhankelijke studies is aangetoond dat infraroodstraling een genezende en preventieve werking heeft op klachten zoals stress, reuma, rugklachten, spierherstel, vetverbranding en ont-gifiging.

In tegenstelling tot de traditionele sauna werkt infrarood warmte rechtstreeks in op het lichaam waardoor u sneller en heviger transpireert bij veel lagere temperaturen. Dit bespaart tijd en verhoogt het algehele comfort van de saunagang. Infrarood warmte ontspant vastzittende spieren tot op het diepste niveau. Hierdoor worden de gewrichten ontlast wat een totale souplesse en vitaliteit van het lichaam bevordert.

Om helderheid te scheppen in de complexiteit en diversiteit van de vele beschikbare infrarood sauna toepassingen, heeft Nobelsaunas gekozen voor flexibele keuzemogelijkheden in afmetingen, houtsoorten, infrarood technologie en een uitgebreid scala aan variabele opties en accessoires

Een groot voordeel is de NobelFLEX Heater, een combinatie van een magnesiumoxide heater en een fullspectrum heater. U heeft zodoende het dubbele aantal heaters in de cabine, welke afzonderlijk te schakelen zijn voor een optimale sauna sessie op maat.

Een infrarood sauna is zeer betaalbaar in aanschaf en verbruik, neem weinig tijd en ruimte in beslag en behoeft geen krachtstroomvoorziening.